Terapii cu ultrasunete

Remodelarea corporala a incetat demult sa mai fie un simplu trend, un capriciu. A devenit, pentru multe dintre noi, o necesitate – o modalitate de infrumusetare mereu in miscare, mereu in schimbare si intotdeauna indragita de noi, cele care stam mult prea mult pe scaun la birou, care nu avem timp de plimbari lungi deoarece programul incarcat de la serviciu nu ne permite.
Ultrasunetele reprezinta un procedeu complex si recent introdus in centrele de intretinere corporala, non-invaziv si non-agresiv. Deoarece industria beauty este receptiva in tot ceea ce inseamna tehnologie de varf, ultrasunetele au aparut ca una din putinele metode in cursul careia intalnim un efect dublu: de spargere a depozitelor de grasime calcifiate si de dizolvare simultana a lor, cu rezultate vizibile intr-un timp relativ scurt. Unul din putinele efecte simtite de cei care fac tratamente cu ultrasunete este o usoara incalzire a zonei tratate.
Undele ultrasonice sunt foarte asemanatoare celor folosite in centrele medicale, pentru scanarile prenatale, doar ca, in cazul esteticii, ultrasunetele penetreaza cu cativa milimetrii mai in profunzime, ajungand la nivelul tesutului adipos unde se gaseste celulita.
Cum actioneaza undele ultrasonice?
Ultrasunetele sunt prezente prin micro – vibratii invizibile (un milion vibrattii pe secunda), percepute foarte usor pe epiderma, care penetreaza 4 -5 cm in grasimea subcutanata, localizandu-se in interiorul celulelor, spargand depozitele de grasime calcifiate. Practic, actioneaza asemeni unui micromasaj realizat la nivelul tesuturilor. Acest masaj ultrasonic combinat cu efectul termic al dispozitivelor de tratament duc la efectul de topire a grasimilor si de eliminare al acestora din organism, efecte mult crescute ca randament comparativ cu cele aparute in urma unei diete. Succesul unei diete este dat de arderea grasimilor subcutanate (cele care dau aspect de ,,coaja de portocala“) cu energie kinetica ce utilizeaza micro-vibratii.
Muschii si oasele absorb mult mai multa energie ultrasonica decat alte tesuturi heterogene, pentru ca reflecta mult mai bine undele sonore longitudinale, transformandu-le in unde transversale care creeaza efectul de masaj. Rezonanta ultrasonica mai mare de 1 Mhz determina accelerarea metabolismului, eliminarea toxinelor si cresterea absorbtiei nutrientilor in piele.
In plus, masajul cu ultrasono poate de asemenea accelera metabolismul si tranzitul intestinal, catabolismul de grasimi si inlaturarea lor determinand pierderea in greutate.
Masajul cu ultrasono are si alte 2 efecte: efect termic si efect de curatare. Undele ultrasono pot incalzi tesuturile patrunzand in mai multe straturi ale pielii si pot imbunatati circulatia sangelui si a limfei. Pentru efectele de curatare, undele ultrasono folosesc un anumit tip de vibratii care contribuie la un gomaj fin si superficial al epidermei, indeparteaza substantele nocive aflate in pori, reduce pistruii si ajuta la redobandirea aspectului natural al pielii.
Aparatul cu ultrasunete CELL-FREE cu cele trei dispozitive de tratament: corporal, facial si pentru zonele din jurul ochilor, permite realizarea de tratamente pe toate zonele ce necesita slabire: abdomen, solduri, coapse, fese, dar si barbie, pometi si zona ochilor.
Realizeaza o profunda sonoforeza – undele sonice, printr-o presiune acustica, directioneaza particulele active ale cremelor si gelurilor (anticelulitice, de fermitate sau antivergeturi ) in profunzime, la 4-5 centimetri sub nivelul pielii; si o activare a micro-circulatiei cutanate prin actiunea termica a celor 3 dispozitive.
Este astfel stimulata eliberarea toxinelor din celule si trasferarea lor in sistemul limfatic, atenuarea nodulilor celulitici si reconturarea adipozitatilor localizate, accelerarea circulatiei sanguine si a hidratarii in profunzime a pielii.
La nivel facial masajul ultrasonic efectueaza un tratament de lifting facial nechirurgical prin stimularea activitatii celulare, controleaza oxidarea celulara si activarea melaninei de sub piele. Permite patrunderea in profunzime a produselor profesionale aplicate pentru reducerea ridurilor si hidratarea epidermei.
Imbunatatirea elasticitatii pielii, ameliorarea vergeturilor si hidratarea in profunzime a tesuturilor, tratarea acneei si atenuarea cearcanelor, reducerea timpului de vindecare si stimularea metabolismului celular sunt alte cateva rezultate ale tratamentului CELL-FREE.