Microneedlingul

Secretul staruruilor americane.

Sute de mici ace care intră în piele probabil sună înfricoșător, dar în același timp poate
fi cel mai bun lucru care s-a întâmplat vreodată cu tenul dumneavoastră.

1. Ce este microneedling?

Microneedling (cunoscut și sub numele de terapia de inducere a producerii de colagen) implică utilizarea acelor fine pentru a crea sute de răni mici, invizibile, în stratul superior al pielii. Acest tratament minim invaziv, indiferent dacă este făcut de către un dermatolog sau chirurg plastician, sau acasă folosind un dermaroller (un cilindru, încastrat în ace mici) este practic nedureros și incredibil de eficient. Micro-rănile pe care le creați stimulează procesele naturale de vindecare a rănilor, ducând la o schimbare a celulelor și la o producție crescută de colagen și elastină, inversând
astfel și prevenind semnele îmbătrânirii. Funcționează la fel ca laserele, doar că răniți mecanic pielea în loc să folosiți căldură sau lumină.
2. Microneedling reduce ridurile fine și adânci

Interesul crucial al microneedling este capacitatea acestui tratament de a stimula creșterea colagenului și a elastinei, care este cheia unui ten nou, tineresc. Unii medici ar spune că procedura este cel mai puternic mod de a opri îmbătrânirea și de a preveni formarea unor noi linii fine și a ridurilor. Cu capacitatea sa de a declanșa generarea de celule noi ale pielii, doar câteva sesiuni de microneedling vor reduce considerabil liniile fine, ridurile din jurul ochilor. Acesta este unul dintre motivele pentru care ne place microneedlingul – pentru că este capabil să folosească propriile mecanisme de vindecare naturale ale organismului, deci rezultatele sunt foarte naturale. De asemenea, pentru că există contraindicații minime (Tratamente cu isotretinoin – Accutane în ultimele trei luni, Răni deschise, tăieturi sau zgârieturi pe piele, Radioterapie la nivelul pielii în ultimul an, Diverse infectii pe piele, stare infectiosa/gripala, Herpes simplex în zona care trebuie tratată, Perioada de graviditate sau alăptațare, Antecedente de cicatrici cheloide sau hipertrofice sau vindecarea intarziataa diverselor leziuni), recomandăm adesea ca o întreținere pentru persoanele care încearcă să elimine semnele de îmbătrânire. Pentru a trata ridurile, trebuie
folosită o lungime a acului de maximum 1,5 mm.

3. Microneedling repară cicatricile

Într-un studiu din 2009 privind efectele microneedlingului, aproape 100% dintre participanții cu acnee au raportat o îmbunătățire semnificativă a vizibilității cicatricilor de acnee. Pentru microneedling la domiciliu, un dermaroller de 1,5 mm este suficient pentru a îmbunătăți cicatricile de acnee. Cu toate acestea, pentru cicatrici severe de acnee, este posibil să aveți nevoie de ace chiar mai lungi pentru rezultate maxime, așa că veți dori să găsiți un dermatolog sau estetician care efectuează tratamente cu terapie microneedling. Dispozitivele microneedling de grad profesional pot fi de 3 mm, care sunt de două ori mai eficiente și vor trata cicatrici adânci ale acneei care apar sub suprafața
pielii. În cazul în care vă întrebați cum se compară microneedling cu tratamentele cu laser atunci când vine vorba de rezolvarea cicatricilor de acnee, s-a constatat că ambele tratamente sunt comparabile și eficiente, microneedling este mai bine tolerată, cu mai puține efecte secundare.

4. Microneedling inversează efectele soarelui asupra pielii și hiperpigmentarea

Încă o dată, colagenul este, fără îndoială, cel mai important mod de a îmbunătăți aspectul pielii, mult mai mult decât doar reducerea ridurilor. Prin stimularea creșterii colagenului cu microneedling, puteți, de asemenea, să inversați deteriorarea din cauza soarelui și decolorarea, inclusiv hiperpigmentarea. Un studiu a arătat că microneedling este un tratament promițător pentru hiperpigmentarea rozalie, maro, de care este însoțită această afecțiune cronică. Pentru a îmbunătăți pigmentarea suplimentară de pe pielea afectată de soare, acele dvs. dermaroller ar trebui să se situeze între 1,0 mm și 1,5 mm în lungime. După doar câteva sesiuni de microneedling, pielea este clară și
strălucitoare, în ciuda prea multor veri la soare.

5. Microneedling împotriva îmbătrânirii pielii

Abilitatea tratamentului cu microneedling de a netezi și corecta pielea afectată, are, de asemenea, și un bonus suplimentar de strângere a pielii slăbite, făcându-l grozav pentru bărbații și femeile în vârstă. Studiul din Jurnalul Internațional de Dermatologie confirmă faptul că microneedling este un nou mod de a realiza reîntinerirea pielii, întinderea și remodelarea cicatricilor și că oferă un “tratament simplu și eficient pentru pielea îmbătrânită, cu efecte secundare minime.

6. Microneedling micșorează porii

Contrar credințelor inițiale, microneedlingul nu mărește porii așa cum ți-ai putea imagina gândindu-te la sute de mici ace care îți străpung pielea. Mai degrabă, un beneficiu major al utilizării unui dermaroller sau dermapen este acela că ajută porii să pară mult mai mici. Microneedling stimulează colagenul în interiorul și în jurul porilor, ceea ce face să apară contracția, porii apar mai mici dacă nu chiar închiși.

7. Microneedling face ca produsele pe care le folosiți pe pielea dumneavoastră să funcționeze mai
bine

Știați că numai 4-8% din serumul scump pe care îl utilizați pe fața dvs. pătrunde efectiv în piele? Unul dintre beneficiile suplimentare ale microneedling-ului este că îmbunătățește absorbția produsului în mod extraordinar. Studiile confirmă că tratamentul poate ajuta de fapt medicamentele topice să penetreze pielea mai eficient, permițându-vă să profitați de toate beneficiile oricărui produs. Acest lucru are sens, având în vedere faptul că microneedlingul creează mii de găuri invizibile în piele, care sunt gata să absoarbă produse într-un mod în care porii înfundați nu pot. Acele mici acționează de fapt ca niște canale, permițând produselor să pătrundă mai bine și să funcționeze mai eficient.

8. Microneedling poate fi făcut pe orice zonă a corpului

În cele din urmă, un avantaj major al microneedlingului este că acest tratament nu este exclusiv pentru față. Se poate face pe orice zonă de piele care trebuie reparată – în special în zone care prezintă vergeturi sau cicatrici de acnee, cum ar fi picioarele, pieptul, spatele și fesele. Între patru până la șase ședințe ar putea face diferența pentru aceste zone problematice.