preferat

Homeopatie

In homeopatie, boala poate fi tratata prin cauza declansatoare.
Remediile homeopatice sunt recomandate in principal copiilor si gravidelor dar nelimitandu-se la acestea.
Prin faptul ca homeopatia este o metoda de tratament blanda, aceas­ta tinde sa fie mai acceptata de catre pacienti si de catre medici. Homeopatia nu inlocuieste consultatia medi­cala de specialitate. Pentru a intelege homeopatia este bine sa fie prezentata comparativ cu sistemul medicinei allopate sau medicina clasica. Exista doua diferente principale intre cele doua sisteme de vindecare. in primul rand, in medicina allopata, orice simptom se tra­teaza prin administrarea de substante cu efect opus simp­tomului. Daca pacientul are febra, i se administreaza substante antipiretice (antifebrile – aspirina, paracetamol etc).
In homeopatie, orice pacient este tratat prin administrarea unui remediu homeopatic care produce exact simptomele bolii respective la omul sanatos. De exemplu, remediul homeopatic Belladona este obtinut din planta otravitoare Atropa belladonna (matraguna). Intoxicatia cu ma­traguna produce, printre al­te simptome, vertij violent (ameteala) si varsaturi. Daca un pacient prezinta aceste simptome din alte motive (o intoxicatie alimentara), el poate fi vindecat prin administrare de Belladona (planta diluata homeopatic). Medicamentele (care in zilele noatre sunt toate obtinute prin sinteza chimica din motive de rentabilitate economica) se administreaza pacientilor in doze ponderale (adica pe kilogram corp).

Toate medicamentele de sinteza chimica prezinta asa-numitele efecte adverse (efecte nocive care exista concomitent cu efectele curative). Problema toxicitatii medicamentelor este in zilele noastre atat de mare, incat a creat o categorie aparte de boli, adica cele provenite din ingestia de medicamente. in homeopatie, toate remediile provin din substante naturale (plante, minerale, secretii animale) diluate infinitezimal. Ramane o impregnare ener­getica, informationala, care are insa actiune curativa. in acest mod, riscul toxicitatii oricarei substante dispare“.
Homeopatia nu foloseste substante chimice ca tratament
„Oricine poate beneficia de tratament homeopatic. Exista cateva categorii de pacienti la care, insa tratamentul homeopatic este de preferat ca prima alegere. in primul rand, femeile gravide sunt categoria de pa­cienti cei mai potrivita pentru tratamentul homeopat. Se stie ca orice medicament este interzis gravidelor in primele trei luni de sarcina. Mai mult, si in continuarea sarcinii, dupa primele 3 luni, este de preferat sa nu se administreze medicamente. Din acest motiv, tratamentul homeopatic este deseori salvator pentru gravide.
Se pot trata problemele specifice sarcinii (greata, varsaturile, senzatia de arsura in epigastru), dar si alte probleme de sanatate ce survin, nelegate direct de sarcina (raceli, otite, amigdalite, indigestii ). Ca si la gravide, la copiii foarte mici este de preferat evitarea administrarii de medicamente de sinteza chimica. Sugarii pot fi ajutati prin tratament homeopatic in cursul eruptiilor dentare dificile, in raceli cu sau fara febra, in intarzieri de crestere si dezvoltare si in alte boli (indigestii, bolile eruptive ale copilariei). Alte categorii de pacienti carora homeopatia li se adreseaza este cea a persoanelor cu multiple alergii la medicamente, persoanele care au dezvoltat reactii adverse severe la anumite medicamente“, a adaugat medicul.
Pentru fiecare vaccin exista un corespondent homeopatic.

In zilele noastre, remediile homeopatice pot fi folosite cu succes atat in profilaxia bolilor infectioase, cat si in tratamentul acestora. Ca tratament, remediile homeopatice pot fi administrate impreuna cu medicamentele (potenteaza efectul medicamentelor). E bine de stiut ca pentru fiecare vaccin injectabil exista un corespondent homeopatic. Daca pacientul este deja in tratament pentru diabet, hipertensiune arteriala el poate lua remedii homeopatice care ajuta fie la scaderea reactiilor adverse ale medicamentelor, fie potenteaza efectul medicamentelor asupra bolii de baza”.