asupra

Electroterapia

Aparatele de electrostimulare au fost initial echipamente aprobate medical pentru tratarea anumitor afectiuni: stimularea circulatiei sanguine, prevenirea formarii cheagurilor de sange, cresterea metabolismului celular si a gradului de oxigenare a anumitor zone, tratarea spasmelor musculare, refacerea muschilor dupa accidente, etc. In timp, aceste aparate au inceput sa fie folosite si in scopuri estetice, devenit accesibile publicului larg in saloanele de remodelare corporala.
Electrostimularea este o procedura sigura si simpla, constand in aplicarea de microcurenti pe fibrele musculare din zonele de tratament, realizandu-se o lucrare intensa a acestora. Muschii, fortati sa lucreze, sunt obligati sa utilizeze ca sursa de energie grasimile dimprejur.
Efectul de slabire se obtine prin consumul energetic din timpul contractiei musculare, refacerea resurselor energetice consummate avand loc in timpul relaxarii musculare, prin arderea glucidelor si lipidelor. Astfel, efectul de slabire continua si dupa terminarea sedintelor de electrostimulare.
Aceasta forma de tratament este echivalentul clasicelor exercitii fizice efectuate la salile de fitness, dar realizate intr-un ritm de sase pana la zece ori mai rapid.
Un alt avantaj consta in actiunea precisa asupra grupelor de muschi, care se contracta puternic si eficient, dand posibilitatea selectarii unui program adaptat problemelor individuale. De asemenea, sunt reduse la maxim solicitarile asupra incheieturilor.
Beneficiile electrostimularii nu se limiteaza doar la slabire localizata prin reducerea stratului adipos, ci cuprind si:
  • tonifierea musculaturii;
  • reducerea celulitei;
  • elasticizarea si imbunatatirea aspectului pielii, reducand aspectul de coaja de portocala;
  • intensificarea schimbului de substante la nivel celular;
  • revigorarea celulelor.
Recomandare : efectuarea de tratamente combinata de electroterapie cu termoterapie duce la obtinerea unor rezultate semnificativ mai bune.
Contraindicatii: tratamentele sunt interzise persoanelor cu probleme cardiace grave, cu fragilitate capilara, cu tije metalice sau stimulatoare cardiace electronice; femeilor insarcinate. De asemenea, persoanele care sufera de hernie, ulcer, epilepsie sunt sfatuite sa consulte medical inaintea inceperii unor astfel de tratamente.
Frecventa : se recomanda inceperea cu o serie de 12 sedinte intensive de 45 minute, efectuate o data la doua zile, dupa care se continua in functie de rezultatele dorite. Efectele devin vizibile dupa a treia sedinta, iar daca se mentine ritmul, dupa 12 sedinte, se va constata o reducere a dimensiunii zonelor tratate cu 3-6 centimetrii. Rezultatele tratamentelor se mentin intre 8 si 12 luni, cu conditia mentinerii conditiei fizice si a unui regim alimentar sanatos.